Tillbakablick

En tillbakablick – Torsby Marknad 2023

En fantastisk marknad med fint väder och många besökare. Till 2023 presenterade vi många nyheter som blev mycket lyckade. På Kultur-Torget på Gamla Torget fanns en scen med flera uppträdanden under tre dagar, ett boktält med bokbord och författare samt ett konsttält med bildkonst. På området fanns även bokbussen med regnbågspyssel (fredag), en servering och Värmlands Idrottshistoriska. En annan nyhet var området Finnskogen. Nere på marknadsområdet vid Sjömagasinet fanns ett helt område fyllt med granar, gärdesgårdar och marknadstält med närproducerade varor och hantverk. Här fanns även lite djur. I ”Smeja” (Smedjan) nere vid bruksforsen intill torget visades film om Torsbys historia på fredag kl 15 och lördag kl 11, 14 och 16.
20 minuter innan filmvisningen guidade Håkan Larsson besökarna om Gamla Torsby på Kultur-Torget. Serveringstältet på marknadsplatsen serverade kålsoppa och lunch och bjöd på fest med underhållning och livemusik både fredag och lördag.

 

En tillbakablick – Torsby Marknad 2021

Marknaden genomfördes med stort fokus på säkerheten för att skapa ett så smittsäkert arrangemang som möjligt. Vi vill tacka våra besökare och knallar som skötte sig exemplariskt, vi fick mycket beröm för arrangemanget. Torsby Marknad 2021 var speciell på grund av den pågående pandemin, både för knallar och besökare. Alla besökare uppmanades att följa våra säkerhetsföreskrifter, hålla avstånd och tvätta/sprita händerna. Självklart stannade man hemma om man var sjuk. Vi genomförde flera åtgärder: 3 m luckor mellan alla stånden. Alla knallar erbjöd handsprit och det fanns även utställda spritstationer. Vi hade utökat med fler funktionärer och vakter som informerade besökarna om reglerna. Vi hade olika åtgärder för att minska trängseln, bland annat enkelriktade gångstråk. På tivoliområdet fanns ett tak för max antal besökare. Samtidigt var mycket sig likt. Knallarna kom – marknaden blev i princip fullbokad. Axels Tivoli kom med många roliga karuseller och lotterier. Bygdens Saluhall återkom i tältet på marknadsområdet.

 

En tillbakablick – Torsby Marknad 2019

Under Torsby Marknad 2019 presenterade vi ett antal nyheter. Den största var det stora tältet vid marknadsplatsen intill tivolit. Här fanns Bygdens Saluhall med närproducerade varor från värmländska producenter och restaurang som serverade mat och bjöd på underhållning och fest på kvällen. Dessutom öppnade vi upp ett bakluckeloppis och hade besök av Bamse som bjöd på sång och dansföreställning på söndagen. Tillsammans med det fina vädret gjorde det att vi hade många knallar och mängder av köpsugna besökare som strömmade till.

Vi är glada att kunna säga att ”Mârten”, som vi säger i Torsby, växer under 2019 och tittar vi 5-6 år tillbaka i tiden så håller vi ställningarna med ca 300 knallar och 100000 besökare. Marknaden arrangeras ideellt av tre föreningar som samarbetar för att klara detta stora event. Vi är fast beslutna att fortsätta utveckla marknaden!